Het Indisch Herinneringscentrum

Een nationaal herinneringscentrum voor de Tweede Wereldoorlog in Indië.

Het Indisch Herinneringscentrum in Den Haag

Wat is het Indisch Herinneringscentrum?

Het Indisch Herinneringscentrum is dé plek waar je terecht kunt voor de gedeelde geschiedenis van Nederland en Indonesië vanaf 1900. De nadruk ligt op de Tweede Wereldoorlog en de dekolonisatie. Vanuit een onafhankelijke positie bieden we gratis online lessen aan. Lessen die zorgen voor kennis, begrip en context over voormalig Nederlands-Indië en haar geschiedenis.

Geschiedenis van Nederlands-Indië en Indonesië in leven houden

Een grotere bekendheid over de Indische geschiedenis leidt tot meer begrip voor actuele gebeurtenissen en ontwikkelingen. Iedereen die zich verdiept in de geschiedenis begrijpt beter wat personen die verwant zijn aan deze historie meemaken of hebben meegemaakt. Daarom is ons doel de geschiedenis van Indië in te leven houden en de kennis in Nederland te vergroten.

Leer geschiedenis online

Met deze lessen bieden we iedereen de mogelijkheid om zich te verdiepen in thema’s rondom Nederlands-Indië. Dit is een laagdrempelige manier om meer te leren over de geschiedenis van het voormalige Indië, Indonesië en Nederland. We bieden de mogelijkheid voor docenten, leerlingen en geïnteresseerden om zelf te bepalen wat ze leren en wanneer ze dit doen. We beschikken over actuele lessen, heldere tijdslijnen en specifieke verdiepingen. Zo kan iedereen leren wat hij/zij wil. Bijvoorbeeld meer over de herdenking van Indië en haar geschiedenis en het vieren van de onafhankelijkheid van Indonesië.

Partners

Vfonds is een belangrijke partner van het Indisch Herinneringscentrum. Mede dankzij hun steun kunnen wij mooie en belangrijke projecten realiseren.

Cookie toestemming
We gebruiken cookies op onze website